Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Rydułtowach
Przypominamy, że zdający zgłaszają się na egzamin punktualnie z dowodem tożsamości i długopisem z czarnym tuszem oraz dozwolonymi przyborami.
Do sal egzaminacyjnych nie wolno wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych.
Prosimy o zapoznanie się z wytycznymi Covid-19 na egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie - sesja zimowa 2022
Informacja dla uczniów/absolwentów dotycząca terminu, czasu trwania oraz materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w części pisemnej i praktycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie w sesji styczeń - luty 2022 r.
UWAGA:
Zdający powinni stawić się przed salą egzaminacyjną 30 minut przed wyznaczoną godziną rozpoczęcia egzaminu oraz posiadać dokument tożsamości ze zdjęciem.
Termin egzaminu
Kwalifikacja / zawód
Godzina rozpoczęcia egzaminu/sala
Czas trwania egzaminu
Materiały i przybory pomocnicze, które powinien posiadać zdający
ETAP PISEMNY
Etap Pisemny/
11.01.2022r.
AU.22 Obsługa magazynów / technik logistyk
AU.23 Rejestracja, obróbka i publikacja obrazu / technik fotografii i multimediów
TG.07 Sporządzanie potraw i napojów / technik żywienia i usług gastronomicznych
TG.07 Sporządzanie potraw i napojów / kucharz
MG.20 Wykonywanie i naprawa elementów maszyn, urządzeń i narzędzi / ślusarz
10.00
sala nr 21
60 minut
długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zaznaczania rozwiązań, zdający może mieć kalkulator prosty*
TG.16 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych / technik żywienia i usług gastronomicznych
12.00
sala nr 26
AU.32 Organizacja transportu/ technik logistyk
AU.28 Realizacja projektów multimedialnych / technik fotografii i multimediów
SPL.01 Obsługa magazynów / technik logistyk
9.00
sala nr 33
11.30
14.30
ETAP PRAKTYCZNY
Etap Praktyczny/ 10.01.2022r.
120 minut
długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem)oraz własne przybory: kalkulator prosty*, ołówek, gumkę, linijkę, temperówkę
sala nr 8
13.00
150 minut
AU.32 Organizacja transportu / technik logistyk
Etap Praktyczny/ 18.01.2022r.
AU.28 Realizacja projektów multimedialnych/ technik fotografii i multimediów
180 minut
długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem)
Etap Praktyczny/ 3.02.2022r.
TG.07 – Sporządzanie potraw i napojów / technik żywienia i usług gastronomicznych
8.00
sala nr 20
* Kalkulator prosty – to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
Kierownik Szkolenia PraktycznegoMałgorzata Warzecha-Staniczek
21 grudnia po raz kolejny sprawiliśmy ogromną radość dzieciom i ich opiekunom z Zakładu Leczniczo - Opiekuńczego „Betlejem” w Jastrzębiu – Zdroju. Przekazane zostały dary zakupione ze środków pieniężnych zebranych przed świętami w szkole.
W imieniu dzieci, siostry Kingi (Dyrektor zakładu), opiekunów oraz własnym składam serdeczne podziękowanie wszystkim, którzy z wielkim sercem włączyli się w zbiórkę: uczniom, nauczycielom, rodzicom i opiekunom.
Serdecznie dziękuję za zaangażowanie, za każdy poniesiony trud i wszelkie dobro. Wyrazem podziękowania niech będą uśmiechnięte i zadowolone buzie dzieci, korzystające z naszej pomocy. Siostry prowadzące ośrodek swoją wdzięczność wyrażają poprzez dar comiesięcznej Mszy św. i pamięć w modlitwie w intencjach przyjaciół i dobrodziejów. Myślę, że radość jakiej doświadczyliśmy pomagając bezinteresownie innym, potrzebującym, ubogaciła nas jako ludzi.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku szkolnym, w grudniu nie tylko odwiedzimy po raz kolejny „Betlejem”, ale może już następnym razem sami darczyńcy będą mogli osobiście spotkać się z podopiecznymi ośrodka.
Iwona Wrożyna
Zgodnie z rozporządzeniem MEiN z 13 grudnia 2021r. w sprawie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w zwiazku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem Covid - 19, zajęcia lekcyjne dla uczniów technikum i szkoły branżowej będą prowadzone w systemie zdalnym za pośrednictwem aplikacji Classroom.
Uczniowie wszystkich klas szkoły branżowej, którzy są młodocianymi pracownikami, będą realizowali zajęcia praktyczne u pracodawców w pełnym wymiarze godzin, o ile u pracodawcy nie występują zdarzenia, które ze względu na aktualną sytuację epidemiologiczną mogą zagrozić zdrowiu młodocianego pracownika.
Po 9 stycznia 2022 r. nastąpi powrót do stacjonarnego nauczania.
Od poniedziałku 13.12.2021 zmienia się plan lekcji.
Zapoznajcie się z nim tutaj: http://www.zsprydultowy.pl/htm/PLAN/plan.html
20 października świętowaliśmy w naszej szkole obchody Światowego Dnia Żywności pod hasłem „Odporność na wagę złota”. Przedsięwzięcie miało charakter nie tylko edukacyjny – młodzież zapoznawała się ze składnikami pożywienia wzmacniającymi nasz układ immunologiczny, ale też i kulinarny. Uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali dla wszystkich uczniów i pracowników szkoły prozdrowotne przysmaki na bazie składników wzmacniających odporność organizmu. Była ponadto przemiła atmosfera, a nasza minispiżarnia na parterze szkoły przypominała nam półki zapamiętane z dzieciństwa. Serdecznie dziękuję wszystkim uczniom i nauczycielom za zaangażowanie w organizację tegorocznych obchodów święta żywności w naszej szkole.
Iwona Wrożyna
Strona 9 z 88
Dyrektor szkoły
Wicedyrektor
Kierownik szkolenia praktycznego
Przewodnicząca:Wanessa Wieczorek
Zastępca:Jakub Rymer
Członkowie:Kamila PietroniecTomasz Mika
Stowarzyszenie Obywatelska 30
Jesteśmy grupą przyjaciół szkoły. Stowarzyszenie zrzesza uczniów, ich rodziców, nauczycieli i innych pracowników szkoły.
Czytaj więcej