Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Rydułtowach
20 października świętowaliśmy w naszej szkole obchody Światowego Dnia Żywności pod hasłem „Odporność na wagę złota”. Przedsięwzięcie miało charakter nie tylko edukacyjny – młodzież zapoznawała się ze składnikami pożywienia wzmacniającymi nasz układ immunologiczny, ale też i kulinarny. Uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali dla wszystkich uczniów i pracowników szkoły prozdrowotne przysmaki na bazie składników wzmacniających odporność organizmu. Była ponadto przemiła atmosfera, a nasza minispiżarnia na parterze szkoły przypominała nam półki zapamiętane z dzieciństwa. Serdecznie dziękuję wszystkim uczniom i nauczycielom za zaangażowanie w organizację tegorocznych obchodów święta żywności w naszej szkole.
Iwona Wrożyna
Dyrektor szkoły
Wicedyrektor
Kierownik szkolenia praktycznego
Przewodnicząca:Wanessa Wieczorek
Zastępca:Jakub Rymer
Członkowie:Kamila PietroniecTomasz Mika
Stowarzyszenie Obywatelska 30
Jesteśmy grupą przyjaciół szkoły. Stowarzyszenie zrzesza uczniów, ich rodziców, nauczycieli i innych pracowników szkoły.
Czytaj więcej