Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Rydułtowach
Uczniowie klasy I Tc, Nikola Glenc i Dawid Franiczek reprezentowali naszą szkołę w VIII Bielskim Konkursie Kulinarnym, który odbył się 16.02 2017 w Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej.Głównym celem konkursu było promowanie wśród młodzieży tradycji kulinarnych.Temat konkursu "Finezja smaku potraw półmięsnych z uwzględnieniem ciasta, mięsa, marchwi i miodu".Nikola sporządziła "Placuszki z czarnuszką przekładane mięsem w sosie szpinakowym i wiśniowo-miodowym z karmelizowaną marchewką".Dawid natomiast "Roladkę z ciasta pierogowego/puree z marchewki/sos miodowo-musztardowo-pomarańczowy/śmietana limonkowo-miętowa".Nasi uczniowie wspaniale się zaprezentowali. Mimo, że nie znaleźli się w pierwszej trójce konkurs dostarczył im wielu wrażeń i emocji. Był dla nich dobrą lekcją, która będzie procentować w przyszłości.
Alicja Pawliczek
Dyrektor szkoły
Wicedyrektor
Kierownik szkolenia praktycznego
Przewodnicząca:Wanessa Wieczorek
Zastępca:Jakub Rymer
Członkowie:Kamila PietroniecTomasz Mika
Stowarzyszenie Obywatelska 30
Jesteśmy grupą przyjaciół szkoły. Stowarzyszenie zrzesza uczniów, ich rodziców, nauczycieli i innych pracowników szkoły.
Czytaj więcej