Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Rydułtowach
Co roku w październiku obchodzimy w naszej szkole Światowy Dzień Żywności.
Tradycyjnie, na głównym hallu pojawia się „kram” ze zdrowymi produktami spożywczymi. Piękną dekorację przygotowują uczniowie klas gastronomicznych pod fachowym okiem pani Iwony Wrożyny i pani Jolanty Schewior. Uczniowie przygotowują też poczęstunek dla kolegów wszystkich klas – próbki potraw, rartinek, napojów z naturalnych i zdrowych produktów – niektóre bardzo oryginalne i nowatorskie.W tym roku tematem przewodnim wystawy były zioła i przyprawy ziołowe, które nie tylko nadają przyjemny smak i zapach potrawom, ale także wspomagają trawienie, a niektóre działają leczniczo. Mogą też zastępować częściowo sól, która spożywana w nadmiarze, podnosi ciśnienie tętnicze krwi.
Sławomira Szumanfot. Iwona Wrożyna
Dyrektor szkoły
Wicedyrektor
Kierownik szkolenia praktycznego
Przewodnicząca:Wanessa Wieczorek
Zastępca:Jakub Rymer
Członkowie:Kamila PietroniecTomasz Mika
Stowarzyszenie Obywatelska 30
Jesteśmy grupą przyjaciół szkoły. Stowarzyszenie zrzesza uczniów, ich rodziców, nauczycieli i innych pracowników szkoły.
Czytaj więcej